Terugblik Procore Header

Terugblik: Vastgoedgiganten Nalatig in Verduurzaming Kantoorpanden

Wat gebeurde er afgelopen week? Procore selecteert elke week een aantal interessante items om nog eens terug te blikken op alles wat er deze week is gebeurd. In deze editie (21 – 25 november): vastgoedgiganten nalatig in verduurzaming kantoorpanden, verbetering binnenklimaat kantoren, bezettingsgraad meten en wetgeving rondom inhuren zzp’ers in de koelkast.

Vastgoedgiganten Nalatig in Verduurzaming Kantoorpanden

Uit onderzoek van Natuur & Milieu blijkt dat 54 procent van de kantoorpanden van de 20 grootste vastgoedeigenaren niet voldoet aan de norm, energielabel C als minimum. Dat zijn 1.838 kantoorpanden met in totaal meer dan 12 miljoen vierkante meter. Vind het hele artikel en het onderzoeksrapport op FMM.

Binnenklimaat kantoren: het gaat beter

Van 56 kantoren in Nederland is het binnenklimaat onderzocht. Zestien procent van de onderzochte kantoren behaalde een onvoldoende in 2016. In 2012 was dat nog 30 procent. Bijna alle kantoren scoorden goed op de visuele inspectie. Op het onderdeel microbiologische parameters is minder goed gepresteerd, maar liefst 39 procent behaalde matig of slecht. Verder lezen? Dat kan hier.

Bezettingsgraad Meten, Kan Het Innovatiever?

Als gebouw-, facility- of vastgoedmanager loop je regelmatig tegen vraagstukken rondom huisvesting aan. Door het inzetten van slimme algoritmes en het uitlezen van wifi-data is er precies te zien wat er speelt binnen een gebouw. Een handige tool om gebouwefficiëntie te verbeteren of een werkplekconcept te evalueren. Klik hier om het artikel te openen.

Wetgeving rondom inhuren zzp’ers in de koelkast

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelatie (DBA) die schijnzelfstandigheid van zzp’ers moet voorkomen wordt in ieder geval tot 2018 niet gehandhaafd. Lees het hele artikel op FMM of bekijk de factsheet van de Belastingdienst hier.