Terugblik Procore Header

Terugblik: Stijging Aantal Groeibedrijven en BREEAM & WELL

Wat gebeurde er afgelopen week? Procore selecteert elke week een aantal interessante items om nog eens terug te blikken op alles wat er deze week gebeurd is. In deze editie (14 – 18 november): BREEAM-NL & WELL, aanbestedingspraktijk stimuleert innovaties nauwelijks en aantal snelle groeibedrijven neemt toe.

BREEAM-NL de basis voor werken met WELL Building Standard

Uit onderzoek van de Dutch Green Building Council (DGBC) blijkt dat 30% van de onderwerpen uit de WELL Building Standard vergelijkbaar zijn met die van het BREEAM-NL keurmerk. Gezondheid en welzijn komt steeds meer ter sprake wanneer het gebouwen betreft, iets waar het WELL-keurmerk op focust. WELL komt veel voor in Amerika, maar wordt ook steeds vaker gebruikt in Europa. Eind 2016 horen we meer over BREEAM en WELL, die momenteel in gesprek zijn met elkaar. Het hele artikel staat op FMM.

Aanbestedingspraktijk stimuleert innovaties nauwelijks

Bij de meeste aanbestedingen maken technische innovaties nauwelijks kans. Innovatie is bijna niet mogelijk, omdat de technische oplossing al zo ver is voorgekookt. Een innovatieve oplossing inschrijven is het riskeren van uitsluiting. Lees het hele artikel, inclusief presentatie, van J. Fijneman op Bouwend Nederland.

Voor het eerst sinds 2008 meer snelle groeibedrijven

Onderzoekers van het Erasmus Centre for Entrepreneurship zien dat het aantal bedrijven dat echt snel groeit voor het eerst sinds 2008 weer toeneemt. De definitie van snelgroeiende bedrijven: een omzet van minimaal 5 miljoen euro die drie jaar achtereen gemiddeld 20 procent groeit in omzet en/of in personeelsbestand. Ook moeten er minstens 10 personen werkzaam zijn. Meer info op MT.nl.

Snelgroeiende bedrijven grafiek
Bron: ScaleUPDashboard 2016, RSM, Erasmus Centre for Entrepreneurship