Liberty Global

Interieurontwerp en project management

DE OPDRACHTGEVER

Liberty Global is de grootste internationale aanbieder van televisie-, internet-, telefonie- en kabeldiensten. Zij zijn in Nederland gevestigd in Schiphol-Rijk. In Nederland zijn de kabeldiensten bekend onder de naam Ziggo. In Schiphol-Rijk werken ongeveer 1.250 mensen bij Liberty Global. De organisatie is actief in meer dan 30 landen, met in totaal meer dan 45.000 werknemers.

HET PAND

De Liberty Global Campus bestaat uit zes panden. Eén van deze panden is het vijf verdiepingen tellende pand met voorheen de naam ‘Corvus’. Sinds 2014 heeft Liberty Global het pand aangehuurd en wordt het pand ‘Turquoise’ genoemd. Het gehele pand is in gebruik door Liberty Global en was voor de renovatie sterk verouderd. Het pand is ingericht voor een moderne, flexibele manier van werken. In samenwerking met de verhuurder zijn ook de installaties gemoderniseerd, naast de inrichting die geheel vervangen is.

HET PROJECT

De opdracht voor Liberty Global betrof allereerst het opstellen van het functionele en technische programma van eisen. Aansluitend heeft Procore de aanbesteding van de ontwikkelaar turn-key verzorgd en het gehele ontwerp- en uitvoeringstraject gemanaged.

BIJZONDERHEDEN

De uitdagingen van dit project zaten in de korte beschikbare doorlooptijd, een sterk verouderd pand en het introduceren van een nieuwe werkstijl binnen een grote organisatie. Het eindresultaat mag er zijn, een hele fraaie werkomgeving en erg tevreden gebruikers.