van programma van eisen naar huisvestingsplan

Programma van Eisen, een stevig fundament

Kritisch voor een succesvolle afweging van locaties en een sluitend ontwerp is de opstelling van een afdoende programma van eisen (PvE). Met het programma van eisen in de hand gaan onze ontwerpers aan de slag voor het opstellen van het huisvestingsplan. Dat stellen we op door een concrete vertaling te maken vanuit de huisvestingsstrategie naar ruimte, technische eisen en beeld. We besteden er veel tijd aan om het compleet te maken en het zo in te richten dat iedereen het begrijpt.

Huisvestingsplan verlangt gedegen programma van eisen.

Werkpleklayout, interieurontwerp, installatieaanpassingen, bouwfysisch, akoestiek, ICT, beveiliging, werktuigkundig en elektrotechnisch advies, brandveiligheid; we slaan niets over en keren ieder tegel om. Tot er een uitvoeringsplan ligt dat iedereen bevalt. En wees ook voorbereid op een tussentijdse vraag zoals: hoe staat het eigenlijk met uw energie- en grondstoffenverbruik? Onze projectmanager ontgaat niets.

Soorten Programma’s van Eisen

Het programma van eisen wordt gebruikt bij bijvoorbeeld de toetsing van de potentiële locatie (locatie-analyse), de huur van een gebouw of juist de verhuur van een locatie. Bij het opstellen van het PvE doorlopen wij de volgende stappen:

• Vaststellen van ruimtelijke eisen (ruimtelijk programma van eisen);
• Vaststellen van functionele eisen (functioneel programma van eisen);
• Vaststellen van technische eisen (technisch programma van eisen).

Meer weten?

Benieuwd naar meer info, een offerte aanvragen of gewoon eens een kop koffie drinken? Vul het formulier hieronder in of bel één van onze mensen direct.