Fotoboek: NEOS Direct Lending

DELEN VIA in-2c-21px-r

De opdrachtgever

NEOS Direct Lending (voorheen NEOS Business Finance) is de onafhankelijke aanbieder van alternatieve financiering voor MKB-ondernemingen. NEOS is gerealiseerd door ervaren financiële professionals en werkt nauw samen met banken en adviseurs van haar doelgroep. NEOS werd in 2013 als eerste non-bank geaccrediteerd door Agentschap NL voor de BMKB-regeling.

Benieuwd naar het nieuwe kantoor van NEOS? Klik hier om het fotoboek te bekijken.

Het pand

NEOS is gevestigd in de Hofpoort in Rotterdam, het voormalig Shell-kantoor. Het 95 meter hoge gebouw telt 26 verdiepingen en huisvest veel innovatieve ondernemingen. NEOS huurt 500 m2 van de 21ste verdieping en deelt de verdiepingsvloer met één andere huurder. In de kern bevinden zich de liften met twee toegangsdeuren naar de verdieping. Met een 360º graden uitzicht kunnen aanwezigen via verschillende zijdes binnen het kantoor uitkijken op de Maas, het Centraal Station, Den Haag en Rotterdam.

Het project

De aanleiding van het nieuwe kantoor komt voort uit de groeiambities van NEOS. Tevens voldeed de klimaatinstallatie op de oude locatie niet meer aan de eisen van NEOS. Het nieuwe kantoor is praktisch ingericht met een hoog detailniveau. Op de nieuwe locatie kunnen relaties weer representatief ontvangen worden. De ligging is ook een pluspunt van de nieuwe locatie. “Onze werknemers komen veelal per fiets of openbaar vervoer naar kantoor. Ook daarom lag de keuze voor Hofpoort voor de hand”, aldus de CEO van NEOS, Quirijn Haak.

Bijzonderheden

Tijdens het project heeft er een overlap met de cascoverbouwing van de verhuurder plaatsgevonden. Los van de normale werkzaamheden, heeft Procore ook een deel van de cascoverbouwing begeleid. Dit onderdeel viel buiten het project, maar was noodzakelijk vanwege de strakke planning, de verhuisdatum stond vast voordat het project van start ging.

Benieuwd naar het resultaat? Klik hier om het fotoboek te bekijken.